- írta: Peitli Csilla
Egyszerű, de annál maradandóbb élményt kínáló előétel kenyérből és pár hozzávalós házi mártogatósból!
BBQ kenyér házi mártogatóssal
írta: Kamado Joe Magyarország
Hozzávalók:
- 1 db bagett
- 3 ek bbq szósz
- 4 ek koriander zöldje
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek mustár
- 60 ml lime leve
- 180 ml olívaolaj
- 2 kk só
- ízlés szerint fekete bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 180-190°C-ra.
- A faszenet kotorjuk a grill egyik felébe, ami fölé kerüljön a félhold rács alacsonyabbra, míg a másik rácsot helyezzük magasabbra. Az így kapott két zónás grillen, először pirítjuk, majd sütjük a kenyereket.
- A mártogatós szószhoz keverjük össze a lime levét a BBQ szósszal, a mustárral, az apróra vágott fokhagymával, a koriander zöldjével, egy kevés fekete borssal, egy kevés sóval és 120 ml olívaolajjal. Alaposan dolgozzuk össze, majd tegyük félre, amíg megsül a kenyér.
- A bagettet vágjuk vagy tépjük nagyobb darabokra.
- A maradék olívaolajat keverjük el a maradék sóval és ebbe mártsuk bele a kenyereket. Hagyjuk, hogy egy kicsit megszívja magát a kenyér, de még ne csöpögjön, mert az fellángoláshoz vezethet majd sütés közben.
- Az olívás kenyérdarabokat tegyük fel a grill alacsonyabb részére, és pirítsuk meg őket mindkét oldalukon.
- Amikor a szélek jó ropogóssá váltak, akkor tegyük át a kenyereket a másik rácsra, csökkentsük az oxigénáramlást a légnyílás zárásával és zárt tető alatt melegítsük át őket 3 perc alatt.
- Ha elkészült a kenyér, szedjük őket kosárba és a mártogatós szósszal együtt kínáljuk!