A kamado grillen készült kubai szendvics egyszerre omlós, füstös aromákban gazdag, nagyon sajtos, amit a csípős mustár és a friss savanyúság tesz tökéletessé.

Füstölt Cubano szendvics a grillről

Elkészítési idő: 330 perc
Nehézség: 4

Füstölt Cubano szendvics a grillről

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 600 g prosciutto sonka
  • 4 ek BBQ fűszerkeverék
  • 4 db vágott zsemle
  • 2 ek olívaolaj
  • 6 ek csípős mustár
  • 6 ek BBQ szósz
  • 200 g füstölt sonka
  • 300 g ementáli sajt
  • 20 szelet savanyú uborka

Elkészítés:

  1. Készítsük elő a kamado (The Bastard) grillt közvetett grillezésre és a hőfokot emeljük 120°C-ig.
  2. Közben áztassunk be egy kevés fa chipset egy tál meleg vízbe, majd adjuk őket az izzó faszénhez.
  3. A a prosciutto sonkát dörzsöljük be alaposan a BBQ fűszerkeverékkel, majd süssük addig, amíg a belső hőfoka eléri a 70°C-ot.
  4. Sütés közben a húst kenjük le minden 30 percben a BBQ szósszal.
  5. Amikor elkészült a húst, tekerjük alufóliába és tartsuk melegen.
  6. Jöhet a szendvics grillezése, ehhez pedig alakítsunk ki egy direkt grill zónát és a hőfokot vigyük fel 200°C-ig.
  7. Amíg melegszik a grill, állítsuk össze a szendvicseket.
  8. A hosszúkás zsemléket vágjuk félbe, kívülről kenjük le olívaolajjal, belülről pedig az egyik oldalra kerüljön mustár, a másikra pedig BBQ szósz.
  9. Szeletjük fel vastagon a prosciuttot és osszuk el a szendvicsek között egyenletesen.
  10. Rakjunk rájuk szeletelt savanyú uborkát, szeletelt füstölt sonkát és szeletelt sajtot.
  11. Végül zárjuk le a szendvicset a zsemle másik felével.
  12. Négy nehéz téglát csomagoljunk külön-külön alufóliába és ezeket tegyük a rácsokra helyezett szendvicsek tetejére, hogy lepréseljék őket.
  13. Amikor a sajt szépen megolvadt és a zsemlén is megjelentek a grilljelek, akkor vegyük le őket a grillről és tálaljuk még melegen. Óvatosan fogyasszuk, mert a sajt forró lesz!