Kevés ember van, aki Magyarországon ne ismerné a sültkolbászt, sőt szinte mindenkinek van jól bevált saját kolbászsütési módszere is. Most szeretnék egy kicsit összetettebb receptet megmutatni.
Kolbász tál Broil King Baron gázgrillben készítve
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 5 szál sütnivaló kolbász
- 1 db jalapeno paprika
- 1 db piros chili
- 0,5 csokor friss petrezselyem
- 10 dkg reszelt gouda
- 0,5 fej vöröshagyma
Elkészítés:
A Baron gázgrillt felfűtöm 160-170 fokra, és amíg melegszik előkészítem a kolbászokat. Szorosan egymás mellé teszem azokat, majd 4-5 nyárssal átszúrom a kolbászokat.
Amikor a grill elérte a megfelelő hőfokot, a kolbász tálat a melegen tartó rácsra teszem, mert végig itt fogom sütni. Ezen a hőfokon kb. 20 percet sütöm. Ezután leveszem a rácsról, megszórom reszelt sajttal, piros chili karikákkal és jalapeno paprikával, majd kockázott vöröshagymával is.
A grillben további 10-15 percet sütöm a melegen tartó rácson. Amikor elkészül, aprított petrezselyemmel is megszórom.