Ez az étel nem kifejezetten grill étel, de kiválóan bemutatja, mennyi mindenre használható egy kerti grill. Sőt! A grillnek köszönhetően még egy kis plusz ízt is hozzátehetünk ehhez a remek előételhez.
Puritán körülmények között, készíthetünk ínycsiklandó fogást.
Konyakos, füstölt kacsamáj Mousse
írta: Szilágyi Zoltán
Hozzávalók:
- 20 dkg Pecsenye kacsamáj
- 0.5 dl konyak
- só
- bors
- oregánó
- szárított paradicsom
Elkészítés:
A történet végtelenül egyszerű. A pecsenye kacsa májat csíkokra vágom, majd jobb minőségű konyakkal leöntöm, hogy teljesen lefedje, egyszóval marinálom. Amikor a máj kifehéredik leöntöm a konyakot és alaposan lecsepegtetem a májat.
Ezután smokerben egy kis hideg füstön megfüstölöm.
Az enyhén megfüstölt májat turmixgépbe teszem. Sózom, borsozom, illetve friss oregánót és aszalt paradicsomot is teszek hozzá. Pépesre turmixolom. Nem kell megíjedni ha túlságosan folyékony, illetve lehetőleg minél habosabbra turmixoljuk. Ettől lesz könnyedebb.
Alufóliára gyűrűt teszek, én tükörtojás
gyűrűt használtam. Teljesen felöntöm pépesített májjal.
Ezután mehet be a 60 celsiusos grillbe.
15-20 percig volt bent, ez függ a gyűrű magasságától. Én 1.5 cm magas gyűrűt használok. A kész Mousse-t kiveszem a formából és hidegen tálalom. Ideális különleges előételként vagy a főétel egyik elemeként.