A hamburger egy nagyon kedvelt étel, és ha azt minőségi alapanyagokkal készítjük, kifejezetten egészséges is lehet. Ezen felül nagy előnye a variálhatósága is, hiszen szinte bármit tehetünk még a hús mellé.
Körtés kéksajtos hamburger Ofyr fatüzelésű grillen
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 600 g Marhadarált (nyak)
- 4 db Hamburger zsemle
- 1 db paradicsom
- 1 db római saláta
- 2 db körte
- 100 g Kék penészes sajt
- 20 g ketchup
- 2 teáskanál Worcestershire szósz
- 2 evőkanál csemege uborka leve
- 80 g majonéz
Elkészítés:
A húst lazán összekeverem, nem szabad gyúrni, mert akkor tömör állagú lesz és kevésbé lesz szaftos Fűszerezéshez csak sót és borsot használok.
Miután a grill felmelegedett, a hús pogácsák mindkét oldalát megsütöm, nagyjából 3-3 perc alatt, ügyelve hogy a közepe rózsaszín maradjon. Közben a hamburger zsemléket megpirítom és a körtét és megsütöm.
A burger összeállításánál a bucik alját és tetejét egyaránt megkenem a ketchupból, majonézből worcestershire szószból és a csemege uborka levéből kevert hamburger szósszal. Salátalevelet, paradicsomot teszek még bele és a forró körte és a húspogácsa közé teszem a kéksajtot, hogy kicsit megolvadjon és krémes legyen.