- írta: Peitli Csilla
Ázsiai ízek nyárson sült húsnál. Szaftos, ragadós finomság rizshez vagy csak magában!
Ázsiai fokhagymás nyárs
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 600 g marha hátszín
- 1 db lila hagyma
- 160 ml szójaszósz
- 6 gerezd fokhagyma
- 60 ml szezám olaj
- 60 ml napraforgó olaj
- 120 g cukor
- 1 ek gyömbér
- 2 ek szezámmag
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A húst vágjuk egyforma kockákra.
- A lila hagymát vágjuk nagyobb falatokra és tegyük félre.
- Egy kisebb edényben keverjük össze a szójaszószt, az aprított fokhagyma gerezdeket, az olajakat, a cukrot, a reszelt gyömbért és a szezám magot. Keverjük addig, amíg a cukor is felolvad.
- Ebbe a pácba tegyük bele a húst és pihentessük minél tovább.
- A húst végül húzzuk nyársra felváltva a hagymával és süssük 8-12 percig, amíg a hús megfelelő puhaságúra sül.