- írta: Peitli Csilla
A steak gyorsan elkészül, de az izgalmas ízekért érdemes hosszan, akár 24 órát pácolni.
Egyszerű, de nagyszerű flank steak
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 kg flank steak
- 120 ml olíva olaj
- 80 ml szójaszósz
- 80 ml citromlé
- 60 g barna cukor
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 ek worchestershire szósz
- 1 kk chili pehely
- 1 kk chili por
Elkészítés:
- A páchoz zúzzuk össze a fokhagymát és keverjük össze az összes hozzávalóval a húson kívül.
- Amikor a cukor is elolvadt, öntsük egy jól záródó edénybe vagy zacskóba és tegyük bele a húst.
- Hűtőben pihentessük egy napig.
- Sütés előtt a grillt melegítsük elő magas hőfokra és a húst vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen.
- Amikor felmelegedett a grill, tegyük fel a húst a rácsokra és süssük oldalanként 5 percig (medium).
- Ekkor vegyük le és pihentessük alufóliába tekerve felvágás előtt 10 perig.
- Ezután szeletelhetjük és azonnal tálalhatjuk körettel vagy szendvicsben.