A steak gyorsan elkészül, de az izgalmas ízekért érdemes hosszan, akár 24 órát pácolni.

Egyszerű, de nagyszerű flank steak

Elkészítési idő: pihentetés + 15 perc
Nehézség: 2

Egyszerű, de nagyszerű flank steak

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg flank steak
  • 120 ml olíva olaj
  • 80 ml szójaszósz
  • 80 ml citromlé
  • 60 g barna cukor
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 ek worchestershire szósz
  • 1 kk chili pehely
  • 1 kk chili por

Elkészítés:

  1. A páchoz zúzzuk össze a fokhagymát és keverjük össze az összes hozzávalóval a húson kívül.
  2. Amikor a cukor is elolvadt, öntsük egy jól záródó edénybe vagy zacskóba és tegyük bele a húst.
  3. Hűtőben pihentessük egy napig.
  4. Sütés előtt a grillt melegítsük elő magas hőfokra és a húst vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen.
  5. Amikor felmelegedett a grill, tegyük fel a húst a rácsokra és süssük oldalanként 5 percig (medium).
  6. Ekkor vegyük le és pihentessük alufóliába tekerve felvágás előtt 10 perig.
  7. Ezután szeletelhetjük és azonnal tálalhatjuk körettel vagy szendvicsben.