Kebab vagy kebap, szinte mindenki hallotta már ezt az elnevezést, de sokan nem tudják, pontosan mit takar valójában. Legtöbbször a kebab alatt a török eredetű adana kebab nevű ételt értjük.

 

 

 

Marha kebab kevert salátával Broil King Imperial gázgrillen

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: 1

Marha kebab kevert salátával Broil King Imperial gázgrillen

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 1 kg Darált marhahús
  • 50 g Suncity brisket rub
  • 2 csomag saláta keverék
  • 200 g görög joghurt
  • 50+50 g Római kömény
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db tortilla

Elkészítés:

 

A bambusz nyársakat vízbe áztatom, a darált marhahúst (készíthető bárány vagy birkahúsból is) a Suncity brisket rubbal, római köménnyel fűszerezem és félre teszem pihenni a hűtőbe. Közben a Broil King Imperiált 250 fokra felfűtöm. A húst 30 perc után a bambusznyársra nyomkodom, majd a grillre teszem sülni. A megfordításához a Broil King Professzionális grill fogócsipeszét használom, mert kényelmesen meg tudom vele fogni a kb 250g – os kebabokat. Teljesen körbe sütöm, de a marhahúst nem kell teljesen átsütni, így sokkal szaftosabb marad. Többszöri fordítás mellet 10-12 percig sütöm.

Tálaláshoz a görögjoghurtot a citrom reszelt héját és levét, a fokhagymát, petrezselymet és a római köményt összekeverem.

A grillen megsütött tortillával vagy pitával tálalom.

 

broil_king_imperial

Professzionális grill fogócsipesz