A csirkén és a zöldségeken kívül a marhahús is jól mutat a nyárson. Ha egy gyors, omlós húsreceptet keres, amelyet látványosan tud tálalni, akkor próbálja ki a mustáros marha nyársat.

Mustáros marha nyárs

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 3

Mustáros marha nyárs

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 900 g bélszín
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 60 g mustár
  • 2 ek dijoni mustár
  • 2 kk paprika
  • 3 g só
  • 3 g fekete bors
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 ek ecet
  • 1 ek méz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra. Ha fa nyársat használunk, akkor azokat is áztassuk be meleg vízbe, hogy ne égjenek el a grillen.
  2. Állítsuk össze a fokhagymás, mustáros mázat. Ehhez a marhahúson kívül minden hozzávalót tegyünk egy aprítóba, majd jól keverjük össze. Felkenés előtt hagyjuk egy kicsit pihenni, hogy összeérjenek az ízek.
  3. A szeletekre vágott marhahúst fektessük le egy lapra, majd szúrjunk át a két szélén, hosszában egy-egy nyársat úgy, hogy a hús egyenes maradjon. A nyársra még egy hús felkerülhet.
  4. Ezután mindkét oldalát a húsoknak alaposan kenjünk le a mustáros mázzal.
  5. Oldalanként 2-3 percig grillezzük a marhát, amíg meg nem pirul és el nem éri a medium-rare állapotot.
  6. Grillezés közben még tehetünk rá mázat.
  7. A grillről levéve azonnal tálalhatjuk, akár a nyárssal együtt is.