- írta: Peitli Csilla
A csirkén és a zöldségeken kívül a marhahús is jól mutat a nyárson. Ha egy gyors, omlós húsreceptet keres, amelyet látványosan tud tálalni, akkor próbálja ki a mustáros marha nyársat.
Mustáros marha nyárs
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 900 g bélszín
- 4 gerezd fokhagyma
- 60 g mustár
- 2 ek dijoni mustár
- 2 kk paprika
- 3 g só
- 3 g fekete bors
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek ecet
- 1 ek méz
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra. Ha fa nyársat használunk, akkor azokat is áztassuk be meleg vízbe, hogy ne égjenek el a grillen.
- Állítsuk össze a fokhagymás, mustáros mázat. Ehhez a marhahúson kívül minden hozzávalót tegyünk egy aprítóba, majd jól keverjük össze. Felkenés előtt hagyjuk egy kicsit pihenni, hogy összeérjenek az ízek.
- A szeletekre vágott marhahúst fektessük le egy lapra, majd szúrjunk át a két szélén, hosszában egy-egy nyársat úgy, hogy a hús egyenes maradjon. A nyársra még egy hús felkerülhet.
- Ezután mindkét oldalát a húsoknak alaposan kenjünk le a mustáros mázzal.
- Oldalanként 2-3 percig grillezzük a marhát, amíg meg nem pirul és el nem éri a medium-rare állapotot.
- Grillezés közben még tehetünk rá mázat.
- A grillről levéve azonnal tálalhatjuk, akár a nyárssal együtt is.