- írta: Peitli Csilla
Fűszeres, fanyar és omlós steak a grillről, amit a brazil churrasco ihletett.
Pácolt marhahús citrusos ízekkel
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 kg flank steak
- 2 ek worchester szósz
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db lime
- 2 ek almaecet
- 1 ek kömény
- 1 ek chili pehely
- 1 db hagyma
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés:
- Állítsuk össze a pácot. Ehhez keverjük össze a worchester szószt, az apróra vágott fokhagymával és hagymával, a két lime levével, az ecettel, a köménnyel, a chili pehellyel és az olajjal.
- A flank steaket (hasaalja) vágjuk fel 6-8 kisebb darabba és forgassuk meg a pácban, majd tegyük félre pihenni 1-2 órára.
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- A húst kettesével húzzuk nyársra, majd kezdődhet a sütés.
- Oldalanként 3-4 perc alatt pirítsuk körbe a húst.
- Mielőtt kiszednénk belőlük a nyársat, pihentessük a húst, fólia alatt 10 percig. Ekkor vegyük ki a nyársat és szeleteljük a húst.