- írta: Peitli Csilla
Faszénen grillezett steak hajszálvékonyra szelve. Sült hagymával és érlelt cheddar sajttal összeforgatva. Mustáros-majonézes mártással hotdog kiflibe töltve.
Philly's cheese steak sandvich
írta: Németh Ádám
Hozzávalók:
- 0,3 kg marha hátszín
- 2 db hotdog kifli
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg cheddar sajt
- 2 evőkanál majonéz
- 1 e mustár
- 1 dl Étolaj
- 5 dkg vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors
- pár csepp worchester szósz, balzsamecet
Elkészítés:
Philadelphiai steak szendvics, mely az 1930-as években született egy olasz hotdog árus testvérpár bódéjában, a philadelphiai olasz piac közelében. Gyorsan elkészülő, ámde annál ízletesebb és szaftosabb marha étel. Kiváló alternatívája a halálra unt hamburgernek.
- A KAMADO-t felfűtjük 230 fokra / hőterelő nincs benne/.
- Egy öntöttvas lábost helyezünk a grillrácsra.
- A vaslábosban az olajon a félfőre vágott vöröshagymát pirítani kezdjük lezárt grill fedéllel.
- Amíg a hagyma pirul a fokhagymát lereszeljük, a vajba keverjük.
- A kifliket félbevágjuk és megkenjük a fokhagymás vajjal.
- A majonézt a mustárral összekeverjük, a cheddar sajtot lereszeljük.
- Ha a vöröshagyma szépen megpirult pár csepp balzsamecetet öntünk rá és félretesszük.
- A steak szeletet sózzuk borsozzuk.
- Egy darab alma vagy cseresznye füstölőfát dobunk a parázsra
- A steak szeletet a rácsra helyezzük, a fedelet lezárjuk és fojtunk a levegő áramlaton, hogy ne égjen el a füstölőfa.
- A húst vastagságtól és a kívánt végeredménytől függően 1-3 percig sütjük oldalanként / érdemes min. 21 napig szárazon érlelt húst választanunk a grillezéshez/.
- Ha a hús megsült deszkára tesszük pihenni.
- Közben a kifliket vajas felükkel lefele megpirítjuk.
- A kiflik után visszatesszük a vaslábast a grillrácsra, hogy újra átforrósodjon.
- A kifliket megkenjük a mustáros majonézzel.
- A forró vaslábast levesszük a tűzről.
- A steaket vékony szeletekre vágjuk a lábasba szórjuk a cheddar sajttal és pár csepp Worchester szósszal együtt.
- Átforgatjuk, hogy a sajt elolvadjon és egy ragacsos masszát kapjunk.
- A kifliket megtöltjük a húsos-hagymás-sajtos csodával.
- Összezárjuk, a grillrácsra helyezzük őket és 1 percig zárt grill fedővel sütjük őket.