- írta: Peitli Csilla
A recept leghosszabb része a pácolás, azt leszámítva tényleg percek alatt össze lehet dobni.
Teriyakis húsnyárs
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 900 g marha hátszín
- 120 ml szójaszósz
- 60 ml alma ecet
- 2 ek barna cukor
- 1 db hagyma
- 1 ek olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 cm gyömbér
- 5 g bors
Elkészítés:
- A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, a gyömbért reszeljük le, majd vegyítsük ezeket a borssal, az olajjal, az ecettel, a cukorral és a szójaszósszal.
- Az így elkészült pácba tegyük bele a csíkokra vágott marhahúst.
- Hűtőben pihentessük 2-3 óráig.
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- Húzzuk nyársra a hosszúkás csíkokat, és időnkénti forgatással süssük 6-10 perc alatt át a húst.
- Zöldsalátával, káposztasalátával vagy krumplival kínáljuk.