Egyszerű, ugyanakkor lenyűgöző bárány recept, ami tökéletes az ünnepi asztalra!
Mentás bárányborda grillezve
írta: Kamado Joe Magyarország
Hozzávalók:
- 1 db bárányborda egyben
- 3 ger fokhagyma
- 1 ek dijoni mustár
- 2 kk blackening fűszer
- fél csokor friss menta
- 45 g panko morzsa
- 4 ek olívaolaj
Elkészítés:
- Melegítsük elő a kamado grillt 200 fokra, és készítünk be két grill rácsot. Egyet a tűz fölé, majd jöhet egy fél deflektor és e fölé egy második rács.
- A bárányról vágjuk le a felesleges zsírt és szabadítsuk meg az ezüstös hártyától.
- Enyhén olajozzuk és fűszerezzük a húst a blackening keverékkel, amelyet akár házilag is elkészíthetünk füstölt pirospaprika, cayenne bors, hagymapor, fokhagymapor, kakukkfű, oregánó, bazsalikom és só, bors keverékéből!
- A maradék olajat keverjük el az aprított mentával, fokhagymával és pankó morzsával.
- Ezután tegyük fel a húst az alsó részre, hogy lepirítsuk 1-2 perc alatt.
- Amikor minden oldalán megpirítottuk a bárányt, vegyük le a grillről.
- Kenjük le a mustárral és a mentás keverékből képezzünk egy kérget a húson!
- Óvatosan tegyük át az indirekt részre a húst, és zárt tető alatt süssük körülbelül 15 percig. Amikor a belső hőfok eléri a 62-63 fokot, vehetjük is le.
- Pihentessük 10 percig a húst mielőtt felvágnánk négy részre. (két csontos rész jusson egy embernek).