Az egyik legismertebb nápolyi pizza ez a gombás változat, amit érdemes kipróbálni.

Nápolyi gombás pizza

Elkészítési idő: pihentetés + 20 perc
Nehézség: 3

Nápolyi gombás pizza

írta: Alfa Forni Magyarország

Hozzávalók:

  • 500 g pizza tészta
  • 2 db olasz kolbász
  • 8 db gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint extra szűz olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Készítsük elő  pizzatésztát és hagyjuk kelni.
  2. Melegítsük elő a kemencét 400°C-ra.
  3. A gombákat szeleteljük fel.
  4. Egy serpenyőben melegítsük meg az olajat, ebbe pirítsuk le az apróra vágott foghagymát.
  5. Adjuk hozzá a gombát, a felkarikázott kolbászhúst és sózzuk, borsozzuk a feltéteket.
  6. A kinyújtott pizzára tegyük fel a gombás feltétet és süssük 90 másodpercig a tésztát a kemencében!