Az őszi gyömölcsöknek is nagyon jól áll a grillezés. Ha már változatosságra vágyunk a friss gyümölcsök után, jöhetnek a grillezett változatos, zamatos fűszerezéssel.

Pácolt alma mentával

Elkészítési idő: pihentetés + 20 perc
Nehézség: 2

Pácolt alma mentával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 3 db alma
  • 160 ml narancslé
  • 1 ek menta
  • 2 ek méz
  • 1 tk vanília kivonat
  • fél tk gyömbérpor

Elkészítés:

  1. Egy edényben keverjük össze a narancslét, a felaprított mentával, a mézzel, a vanília kivonattal és a gyömbérporral.
  2. Amikor homogén pácot kapunk, öntsük egy jól zárható zacskóba vagy edénybe.
  3. Ezután az almát (héjjal, vagy héj nélkül, ahogy szereti) karikázzuk fel, majd tegyük a pácba, és mehet pihenni a hűtőbe.
  4. Pár órás pácolódás után vegyük ki az almákat, majd csöpögtessük le.
  5. A közepes hőfokra előmelegített grillt enyhén olajozzuk be, majd tegyük fel a szeleteket a rácsra.
  6. Három perc alatt grillezzük meg először az egyik, majd a másik oldalát. Közben időnként kevergessük a páclével.
  1. Amikor letelt az idő, vegyük le a szeleteket a grillről, és egy kis páclével meglocsolva tálaljuk. A fahéjjal megszórt tejszínhat kiválóan illik hozzá.