Az őszi gyömölcsöknek is nagyon jól áll a grillezés. Ha már változatosságra vágyunk a friss gyümölcsök után, jöhetnek a grillezett változatos, zamatos fűszerezéssel.
Pácolt alma mentával
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 3 db alma
- 160 ml narancslé
- 1 ek menta
- 2 ek méz
- 1 tk vanília kivonat
- fél tk gyömbérpor
Elkészítés:
- Egy edényben keverjük össze a narancslét, a felaprított mentával, a mézzel, a vanília kivonattal és a gyömbérporral.
- Amikor homogén pácot kapunk, öntsük egy jól zárható zacskóba vagy edénybe.
- Ezután az almát (héjjal, vagy héj nélkül, ahogy szereti) karikázzuk fel, majd tegyük a pácba, és mehet pihenni a hűtőbe.
- Pár órás pácolódás után vegyük ki az almákat, majd csöpögtessük le.
- A közepes hőfokra előmelegített grillt enyhén olajozzuk be, majd tegyük fel a szeleteket a rácsra.
- Három perc alatt grillezzük meg először az egyik, majd a másik oldalát. Közben időnként kevergessük a páclével.
- Amikor letelt az idő, vegyük le a szeleteket a grillről, és egy kis páclével meglocsolva tálaljuk. A fahéjjal megszórt tejszínhat kiválóan illik hozzá.