Talán a legnehezebb, megoldást találni a diabétesszel élők desszert igényeire. De egy jó grillel ezt is meg lehet oldani. Egy paleo brownie a Broil King Kegben megkoronázza az étkezéseket. Bár a szénhidrát tartalma nem annyira alacsony, a glikémiás indexe kifejezetten jónak mondható

 

 

 

Paleo brownie Kegben sütve

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 2

Paleo brownie Kegben sütve

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 100 g zabpehely liszt
  • 1 db tojás
  • 50 g rizs ital
  • 50 g kakao
  • 150 g édesburgonya
  • 1 mokkáskanál sütőpor

Elkészítés:

 

A KEGet indirekt sütésre szerelem fel és a rácsra teszek egy pizzakövet, majd 170 fokra fűtöm fel. Amíg a grill melegszik elkészítem a tésztát is. Egy tálba teszem a zabpehely lisztet a tojást, a rizs italt, a kakaót és a szintén a grillben megsütött majd kihűtött és pürésített édesburgonyát. Ehhez az adaghoz 1 teáskanál sütőport is teszek, majd kézi mixerrel összekeverem. Elég sűrű tésztát kapok a végén.

Egy muffin formát vékonyan kikenek olajjal, hogy sütés után könnyebb legyen a süteményt kiszedni. Amikor a grill elérte a kívánt hőfokot, beteszem a muffin formát 35-40 perc alatt készre sütöm. Fontos hogy a tésztát nem szabad teljesen megsütni. Akkor igazán finom, ha a belseje még krémesen lágy marad.

100g brownie

8,1g fehérje

2,25g zsír

22,7g szénhidrát