A megszokott pulykaburger egy kis csavarral: a curry, a gyömbér és a házi öntet új ízélményekre csábít. Tökéletes fogás egy laza hétvégi grill vacsorához.
Pikáns pulykaburger curryvel
írta: Bácsalmási Katalin
Hozzávalók:
- 0,5 kg darált pulykahús
- 1 evőkanál zöld currypasta
- 1 db tojás
- 2 db hamburger zsemle
- 2 db zöldhagyma
- 1 evőkanál friss gyömbér reszelve
- ízlés szerint friss koriander
- 0,5 csésze kígyóuborka kockázva
- 0,25 csésze vöröshagyma (apró kockákra vágva)
- 1 evőkanál fehérbor ecet
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál szezámolaj
Elkészítés:
1. Melegítse elő Broil King Pellet készülékét közepes-magas hőfokra.
2. Keverje össze a darált húst a curry pasztával, tojással, apróra vágott zöldhagymával, gyömbérrel és korianderrel, majd formázzon hamburgerhús pogácsákat - használjon hamburger prést, ha szükséges.
3. Helyezze a húsokat a grillre és süsse őket körülbelül 5 percig oldalanként - vagy amíg a hús belső hőmérséklete el nem éri a 80 Celsius fokot.
4. Közben készítse el a hamburgerszószt - vágja nagyon apró kockákra az uborkát és a vöröshagymát, majd locsolja meg a fehérbor ecettel, szójaszósszal és a szezámolajjal. Forgassa össze az egészet.
5. Vágja félbe és pár másodpercig grillezze meg a hamburgerzsemléket. Ha elkészültek a hamburgerhúsok, állítsa össze a burgereket. Minden hús tetejére halmozzon bőségesen uborkás-hagymás szószt. Tehet bele további zöldségeket, pirított paprikát, jalapenot vagy bacont, sajtot is. Alakíts az Ön ízlésére és már fogyaszthatja is! Jó étvágyat!


