A megszokott pulykaburger egy kis csavarral: a curry, a gyömbér és a házi öntet új ízélményekre csábít. Tökéletes fogás egy laza hétvégi grill vacsorához.

Pikáns pulykaburger curryvel

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 1

Pikáns pulykaburger curryvel

írta: Bácsalmási Katalin

Hozzávalók:

  • 0,5 kg darált pulykahús
  • 1 evőkanál zöld currypasta
  • 1 db tojás
  • 2 db hamburger zsemle
  • 2 db zöldhagyma
  • 1 evőkanál friss gyömbér reszelve
  • ízlés szerint friss koriander
  • 0,5 csésze kígyóuborka kockázva
  • 0,25 csésze vöröshagyma (apró kockákra vágva)
  • 1 evőkanál fehérbor ecet
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál szezámolaj

Elkészítés:

1. Melegítse elő Broil King Pellet készülékét közepes-magas hőfokra.

2. Keverje össze a darált húst a curry pasztával, tojással, apróra vágott zöldhagymával, gyömbérrel és korianderrel, majd formázzon hamburgerhús pogácsákat - használjon hamburger prést, ha szükséges.

3. Helyezze a húsokat a grillre és süsse őket körülbelül 5 percig oldalanként - vagy amíg a hús belső hőmérséklete el nem éri a 80 Celsius fokot.

4. Közben készítse el a hamburgerszószt - vágja nagyon apró kockákra az uborkát és a vöröshagymát, majd locsolja meg a fehérbor ecettel, szójaszósszal és a szezámolajjal. Forgassa össze az egészet.

5. Vágja félbe és pár másodpercig grillezze meg a hamburgerzsemléket. Ha elkészültek a hamburgerhúsok, állítsa össze a burgereket. Minden hús tetejére halmozzon bőségesen uborkás-hagymás szószt. Tehet bele további zöldségeket, pirított paprikát, jalapenot vagy bacont, sajtot is. Alakíts az Ön ízlésére és már fogyaszthatja is! Jó étvágyat!