A grillen sütött desszertek egyik legegyszerűbb változata ez piros gyümölcsös pite.

Piros gyümölcsös grillezett pite

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 3

Piros gyümölcsös grillezett pite

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 csomag linzer tészta
  • 4 marék piros gyümöcsök vegyesen
  • 80 g cukor
  • 2 ek kukorica keményítő
  • fél db citrom

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. A gyümölcsöket tegyük egy nagyobb tálba és szórjuk meg a cukorral, a keményítővel és a citrom levével és reszelt héjával. Óvatosan forgassuk össze. (Érdemes ezt még fagyott gyümölcsökkel elvégezni, hogy ne törjük össze őket nagyon.)
  3. A tésztát tegyük egy (akár eldobható, alumínium) pite tálba.
  4. Halmozzuk a tésztára a gyümölcsöket és takarjuk le az egészet alufóliával. (Ha marad tészta hajtsuk vissza a széleket vagy készítsünk a pite tetejére díszítést belőle.)
  5. Tegyük fel a grillre sülni a pitét és hagyjuk legalább 20 percig sülni.
  6. Ezután ellenőrizzük, hogy a tészta megsült-e. Ha igen, vegyük ki azonnal és hagyjuk kihűlni szeletelés előtt. Ha még kell neki egy kevés, tegyük vissza 5-10 percre.