- írta: Peitli Csilla
Egy nagyon érdekes és izgalmas BBQ fogás, amit császárból készítek. Egyszerre szaftos, omlós, sós és mégis valami hihetetlenül édes. Ha vicces akarok lenni, sertés gumicukor.
Pork belly burnt ends Masterbuilt grillben.
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertés császár
- 100 g JD's spicy coffee rub
- 1 dl Peter Zeitler Hot&Spice BBQ szósz
- 3 evőkanál méz
- 5 dkg vaj
- 0,5 dl almalé
Elkészítés:
A grillt 130 fokra felmelegítem és a hamu tatójába teszem a füstölőfát, amit a lepotyogó izzó széndarabok szépen be fognak gyújtani és így tökéletesen füstölődni fog az étel.
A császárt 3*3 cm nagyságú darabokra vágom, egy tálban minimális (fél evőkanál) olajjal összekeverem, majd a rubbal befűszerezem, és azonnal mehet is a rácsra 2-3 órára. Amikor az első sütési időszak letelt, a húst tepsibe teszem, újra befűszerezem a rubbal, BBQ szószt és vajat teszek mellé. Az egészet alaposan elkeverem a mézzel és minimális almalével, majd fóliával letakarom és visszateszem a grillbe további 2-2,5 órára.