Néha jól esik egy gyors és egyszerű étel a grillről. Ez a sajtos szendvics pont ilyen, amit könnyen elkészíthetsz, míg készül mellette az egész csirke!

Prosciutto és brie sajtos szendvics

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 1

Prosciutto és brie sajtos szendvics

írta: Kamado Joe Magyarország

Hozzávalók:

  • 4 szelet kenyér
  • 8 szelet prosciutto sonka
  • 220 g brie
  • 440 g cheddar sajt
  • 2 ek vaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 400°C-ra, és tegyünk fel egy öntöttvas lapot, hogy átmelegedjen a grillel együtt.
  2. A cheddar sajtot reszeljük le.
  3. A brie sajttól vágjuk le a külsejét, majd tépjük kisebb darabokra.
  4. Amikor a grill már meleg, tegyünk rá egy kevés vajat és olvasszuk fel.
  5. Tegyük fel a kenyereket a vajra és pirítsuk le őket.
  6. Ha kezd szép színt kapni a kenyér, akkor fordítsuk meg a szeleteket és azonnal osszuk el rajtuk a kétféle sajtot.
  7. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint a szendvicseket.
  8. Zártjuk le a fedelet és hagyjuk megolvadni a sajtot.
  9. Körülbelül 3 perc után nyissuk fel a grillt és tegyük fel a sonkákat is a vaslapra sülni egy keveset.
  10. Egy perc után tegyük fel a sonkát a kenyerekre, majd fordítsunk kettőt egymásra, szendvicset készítve.
  11. Fordítsuk meg a szendvicseket és egy késsel vagy spatulával kicsit nyomjuk őket össze, hogy a két fél jól összetapadjon.
  12. Süssük aranybarnára a szendvicset, majd vegyük le a grillről és hagyjuk pihenni egy percig.
  13. Ekkor már kihűl annyira, hogy félbe (vagy négybe) tudjuk vágni és savanyúsággal kínálva tálalhatjuk is. Csak óvatosan, mert forró!