Néha jól esik egy gyors és egyszerű étel a grillről. Ez a sajtos szendvics pont ilyen, amit könnyen elkészíthetsz, míg készül mellette az egész csirke!
Prosciutto és brie sajtos szendvics
írta: Kamado Joe Magyarország
Hozzávalók:
- 4 szelet kenyér
- 8 szelet prosciutto sonka
- 220 g brie
- 440 g cheddar sajt
- 2 ek vaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 400°C-ra, és tegyünk fel egy öntöttvas lapot, hogy átmelegedjen a grillel együtt.
- A cheddar sajtot reszeljük le.
- A brie sajttól vágjuk le a külsejét, majd tépjük kisebb darabokra.
- Amikor a grill már meleg, tegyünk rá egy kevés vajat és olvasszuk fel.
- Tegyük fel a kenyereket a vajra és pirítsuk le őket.
- Ha kezd szép színt kapni a kenyér, akkor fordítsuk meg a szeleteket és azonnal osszuk el rajtuk a kétféle sajtot.
- Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint a szendvicseket.
- Zártjuk le a fedelet és hagyjuk megolvadni a sajtot.
- Körülbelül 3 perc után nyissuk fel a grillt és tegyük fel a sonkákat is a vaslapra sülni egy keveset.
- Egy perc után tegyük fel a sonkát a kenyerekre, majd fordítsunk kettőt egymásra, szendvicset készítve.
- Fordítsuk meg a szendvicseket és egy késsel vagy spatulával kicsit nyomjuk őket össze, hogy a két fél jól összetapadjon.
- Süssük aranybarnára a szendvicset, majd vegyük le a grillről és hagyjuk pihenni egy percig.
- Ekkor már kihűl annyira, hogy félbe (vagy négybe) tudjuk vágni és savanyúsággal kínálva tálalhatjuk is. Csak óvatosan, mert forró!