- írta: Peitli Csilla
Vannak azok az ebédek, amikor gyorsan egyszerűen szeretnénk kiadós ételt tálalni az asztalra. Ez a rakott csirke egy igazán egyszerű, mégis különleges fogás, mely azokon a napokon nyújt segítséget, amikor nem akarunk a grill mellett állni
Rakott csirkemell Kamado Chef grillben
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 3 kg csirkemell
- 1 kg vöröshagyma
- 1 kg paradicsom
- 50 dkg kecskesajt
- 100 g baconkocka
- 80 g grillfűszer
- 1 szál friss rozmaring
Elkészítés:
A Kamado Joe öntöttvas edényét (dutch oven) átkenem kacsazsírral, majd egy kis szalonnát teszek az edény aljára. Ezután elkezdem rétegezni az összetevőket. A fűszerezett csirkemell szeleteket, hagyma karikákat, kecskesajt szeleteket majd pedig paradicsom karikákat. Így folytatjuk, amíg el nem fogy az összes alapanyagunk. A tetejére hagyma kerül, amit megszórunk egy kis friss rozmaringgal.
Az öntöttvas edényt, soha nem teszem forró grillbe, ezért ahogy begyújtottam a szenet a Kamado Chefben azonnal az edénytartóra teszem a dutch ovent és mellé teszek, alma füstölőfa csonkokat. A kamadot 180 fokig fütöm fel és miután elérte ezt a hőmérsékletet kb 90 percig sütöm.