A kacsamell egy nagyon gyorsan elkészülő szaftos, ízletes fogás, amit kifejezetten különlegessé tesz a füstös zeller hab. Nem csak ízében, látványban is különleges fogást tudunk az asztalra varázsolni.

 

 

 

Rosé kacsamell füstös zeller espumával Kamado Joe kerámia grillen

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: 3

Rosé kacsamell füstös zeller espumával Kamado Joe kerámia grillen

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 2 db Bőrös kacsamell
  • 80 g Suncity Balu rub
  • 25 dkg vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 dl zöldség alaplé
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl almalé
  • 1 evőkanál mustár
  • 0,5 dl tejszín

Elkészítés:

A Kamado Joe grillben csak az egyik félhold alakú deflektor követ használom, így alakítok ki egy direkt és egy indirekt zónát. Addig fűtöm, míg a dóm hőmérő 250 fokot mutat. A hagymát apróra vágom, a zellert pedig 2x2 cm-es kockákra. 20 dkg vajat megolvasztok egy serpenyőben az indirekt oldalon, hozzá adom a hagymát és a zellert 5-8 percig sütöm, majd felöntöm a borral. Addig sütöm, amíg teljesen elpárolog a bor, majd felöntöm az almalével, aminek szintén elpárologtatom a felét, majd leveszem a grillről és hagyom kicsit hűlni.

A kacsamellek bőrét beirdalom majd a rubbal fűszerezem. A direkt oldalon 2-2 percig sütöm, majd áthelyezem az indirekt oldalra. Közben szintén az indirekt oldalon egy serpenyőben megolvasztok 5 dkg vajat, hozzá adom a lisztet és néhány percig melegítem. Fontos, hogy a liszt felhabozzon, de színt ne kapjon. Ekkor öntöm hozzá az alaplevet és egy sűrű mártást főzök belőle. 10 perc elteltével a kacsát és a mártást is leveszem a grillről.

Amíg a kacsamellek pihennek, a mártáshoz keverem a mustárt és a tejszínt valamint hozzá adom a zellert. Leturmixolom és egy szűrőn keresztül habszifonba töltöm, és 1 habpatront adok hozzá.

A kacsamelleket szeletelem és zeller habot fújok mellé.