Ízletes és omlós bárány recept, amit érdemes akár egy nappal előbb bepácolni.

Sáfrányos bárány borda

Elkészítési idő: pihentetés + 30 perc
Nehézség: 3

Sáfrányos bárány borda

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db bárányborda
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl görög joghurt
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db citrom
  • fél kk sáfrány
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. A két bordát sózzuk, borsozzuk.
  2. A fokhagymát zúzzuk össze és keverjük el a joghurttal, az olajjal, a citrom reszelt héjával és a sáfránnyal.
  3. Ezzel a páccal kenjük/öntsük le a bordákat, amiket aztán lezárva pihentessünk. Akár egy egész éjszakán át!
  4. A grillt melegítsük elő közepes/magas fokra és készítsük elő két zónás grillezésre.
  5. Amikor már meleg a grill, tegyük fel a húst a hőforrás fölé, majd gyakori forgatással süssük 8-10 percig, hogy szépen, egyenletesen megpiruljon.
  6. Ekkor tegyük át a bordákat a grill hűvösebb részére és zárt tető alatt süssük készre, körülbelül 15 perc alatt. Használhatunk húshőmérőt a biztos sikerért. Itt is forgassuk párszor.
  7. Végül vegyük le a grillről a húsokat és pihentessük őket 10 percig letakarva. Ezután szeleteljük és tálalhatjuk is a hús. Krumplipürével, szőlős párolt káposztával igazi őszi csemege.