Gyors és egyszerű recept, alig pár hozzávalóból, ami nemcsak a vegetáriánusoknak lehet érdekes.

Grillezett sajtnyárs fokhagymás pácban

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 2

Grillezett sajtnyárs fokhagymás pácban

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 350 g halloumi sajt
  • 1 kk oregánó
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  2. A sajtot csöpögtessük le és vágjuk fel hosszúkás hasábokra, amelyeket aztán húzzunk nyársra.
  3. Amikor felmelegedett a grill, tegyük fel a sajtot és oldalanként 3 perc alatt pirítsuk meg.
  4. Közben az olajat keverjük el az aprított fokhagymával és az oregánóval.
  5. Ha mindenhol szépen megpirult a sajt, vegyük le és azonnal locsoljuk meg a fokhagymás olajjal.