- írta: Peitli Csilla
Gyors és egyszerű recept, alig pár hozzávalóból, ami nemcsak a vegetáriánusoknak lehet érdekes.
Grillezett sajtnyárs fokhagymás pácban
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 350 g halloumi sajt
- 1 kk oregánó
- 2 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- A sajtot csöpögtessük le és vágjuk fel hosszúkás hasábokra, amelyeket aztán húzzunk nyársra.
- Amikor felmelegedett a grill, tegyük fel a sajtot és oldalanként 3 perc alatt pirítsuk meg.
- Közben az olajat keverjük el az aprított fokhagymával és az oregánóval.
- Ha mindenhol szépen megpirult a sajt, vegyük le és azonnal locsoljuk meg a fokhagymás olajjal.