Ha az egyszerű grillezett sajtnál valamivel rafináltabb fogásra vágyik, akkor két hozzávalóval feldobhatja a halloumit. Csak pirított paprikára és sonkára lesz szükség.

Sonkába tekert grillezett sajt

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Sonkába tekert grillezett sajt

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 250 g halloumi sajt
  • 6 szelet prosciutto sonka
  • 1 db piros chili
  • fél db sárgadinnye
  • 1 ek borecet
  • 1 ek olívaolaj
  • 6 szelet pirított piros paprika
  • 1 marék menta

Elkészítés:

  1. A sajtot vágjuk hat szeletre és mindegyik darabot tekerjük be egy-egy szelet pirított paprikába, majd a sonkába.
  2. A dinnyét vágjuk ki a héjából és kockázzuk fel.
  3. A dinnyét és az apróra vágott chilit és mentát, valamint az ecetet és az olajat keverjük össze egy tálban.
  4. A grillt melegítsük elő magas hőfokra.
  5. Grillezzük a sajtot 5 percig oldalanként vagy amíg szépen megpirul és tapintásra is puhábbá válik.
  6. A dinnyés salátával és pirított kenyérrel tálaljuk.