Ez az ízletes töltött gomba jól illik egy őszi vacsorához, és a krémes, sajtos töltelék tökéletesen harmonizál a gomba természetes földes ízével és a grillen készült ételek füstösségével.
Sajtos-fokhagymás töltött gomba
írta: Bácsalmási Katalin
Hozzávalók:
- 8 db portobello gomba (vagy más nagy gomba)
- 100 gramm krémsajt
- 50 gramm reszelt sajt (pl: cheddar vagy parmezán)
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 evőkanál friss petrezselyem (apróra vágva)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál friss kakukkfű
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a grill készüléket közepes hőfokra (kb. 180 fok)
2. Tisztítsd meg a gombákat, távolítsd el a szárakat, és tedd félre őket.
3. A gombaszárakat aprítsd fel, majd egy serpenyőben közepes hőfokon, olívaolajon párold meg a fokhagymával együtt kb. 3-4 percig, amíg a szárak megpuhulnak és a fokhagyma illatos lesz.
4. Egy tálban keverd össze a krémsajtot, reszelt sajtot, apróra vágott petrezselymet, sót, borsot és kakukkfüvet. Add hozzá a párolt gombaszárakat és fokhagymát, majd jól dolgozd össze.
5. Töltsd meg a gombafejeket a sajtos keverékkel. Ügyelj rá, hogy jól megtöltsd a gombákat, de ne púpozd túl.
6. Tedd fel a gombákat a grillre, süsd 15-20 percig, amíg a gombák megpuhulnak és a töltelék teteje enyhén megpirul.
7. Tálald frissen, akár előételként, vegetáriánus főételként vagy köretként egy finom húsétel mellé.