Egy igazán különleges húsos mégis édes, komplex szendvics, ami hamar mindenki kedvence lehet.

Savage szendvics Broil King gázgrillben.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Savage szendvics Broil King gázgrillben.

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 4 db banánkenyér
  • 2 db kacsamell
  • 100 g Gorgonzola
  • 30 g bébispenót
  • 3 evőkanál meggylekvár
  • 1 evőkanál rum
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • 50 g vaj

Elkészítés:

 

A kacsamell bőrét bekockázom, a húsos felét borssal és fokhagymával fűszerezem. 1 narancs héját lereszelem, a levét kifacsarom és összekeverem a szójaszósszal. A kacsamellek ebbe a pácba kerülnek 1-2 órára.

A gázgrillt előmelegítem 150 fokra és a kacsákat 8 percre a melegen tartó rácsra teszem sülni. Ezután a forró grillrácson oldalanként 2-2 perc alatt körbepirítom, majd 5 percet pihentetem és vékonyan felszeletelem.

A banánkenyereket félbe vágom, az alsó felét megkenem mogyoróvajjal, a felsőt pedig a rummal kikevert meggylekvárral. A mogyoróvajra halmozom a kacsamell szeleteket, erre kerül a gorgonzola, majd a bébispenót levelek. A szendvics alját és tetejét vajjal megkenem és egy húspréssel súlyozva mindkét oldalát megpirítom.

 

A banánkenyér receptje:

https://www.grillreceptek.hu/grillreceptek/banankenyer-alfa-forni-kemenceben