Egy igazán különleges húsos mégis édes, komplex szendvics, ami hamar mindenki kedvence lehet.
Savage szendvics Broil King gázgrillben.
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 4 db banánkenyér
- 2 db kacsamell
- 100 g Gorgonzola
- 30 g bébispenót
- 3 evőkanál meggylekvár
- 1 evőkanál rum
- 2 evőkanál mogyoróvaj
- 50 g vaj
Elkészítés:
A kacsamell bőrét bekockázom, a húsos felét borssal és fokhagymával fűszerezem. 1 narancs héját lereszelem, a levét kifacsarom és összekeverem a szójaszósszal. A kacsamellek ebbe a pácba kerülnek 1-2 órára.
A gázgrillt előmelegítem 150 fokra és a kacsákat 8 percre a melegen tartó rácsra teszem sülni. Ezután a forró grillrácson oldalanként 2-2 perc alatt körbepirítom, majd 5 percet pihentetem és vékonyan felszeletelem.
A banánkenyereket félbe vágom, az alsó felét megkenem mogyoróvajjal, a felsőt pedig a rummal kikevert meggylekvárral. A mogyoróvajra halmozom a kacsamell szeleteket, erre kerül a gorgonzola, majd a bébispenót levelek. A szendvics alját és tetejét vajjal megkenem és egy húspréssel súlyozva mindkét oldalát megpirítom.
A banánkenyér receptje:
https://www.grillreceptek.hu/grillreceptek/banankenyer-alfa-forni-kemenceben