- írta: Peitli Csilla
Ez egy nagyon egyszerű étel, de annál finomabb. A szűzérmét körbeöleli a bacon köntös így átadja az ízét a húsnak és nem engedi kiszáradni azt. A szűzérméket forró rácson sütjük ki, így szaftosak maradnak.
VIDEÓRECEPT! Sertés szűzérmék grillen, bacon köntösben karfiol steakkel és sült kápia paprikával
írta: Schwarczenbarth zoltán
Hozzávalók:
- 1 db sertésszűz
- 20 dkg füstölt bacon
- 1 fej Karfiol
- 1 db Kápia paprika
- 0,5 dl olívaolaj
- 0,5 evőkanál Só
- 0,5 evőkanál őrölt bors
Elkészítés:
- A sertésszüzet lehártyázzuk és 2-2,5 centis érmékre vágjuk.
- Az érméket körbeteketjük a szalonnával és megtűzzük fogpiszkálóval.
- A húsok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
- Az érmék mindkét oldalát forró grillrácson pirosra sütjük.
- A karfiolt megtisztítjuk és a közepéből 3 db 1 centis szeletet vágunk, úgy hogy a torzsa összefogja.
- Vékonyan bekenjük olivaolajjal és a rácsra tesszük. Ha mindkét oldala megsült, sózzuk, borsozzuk.
- A kápia paprikát kicsumázzuk és hosszában három szeletre vágjuk és megsütjük.
- Tálalásnál a tányér közepére rakunk 1 szelet karfiolt és a tetejére helyezünk 2 szűzérmét.
- A paprikát csíkokra vágjuk és a hús tetejére szórjuk.
- Jó étvágyat!