Ez egy nagyon egyszerű étel, de annál finomabb. A szűzérmét körbeöleli a bacon köntös így átadja az ízét  a húsnak és nem engedi kiszáradni azt. A szűzérméket forró rácson sütjük ki, így szaftosak maradnak.

VIDEÓRECEPT! Sertés szűzérmék grillen, bacon köntösben karfiol steakkel és sült kápia paprikával

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 3

VIDEÓRECEPT! Sertés szűzérmék grillen, bacon köntösben karfiol steakkel és sült kápia paprikával

írta: Schwarczenbarth zoltán

Hozzávalók:

  • 1 db sertésszűz
  • 20 dkg füstölt bacon
  • 1 fej Karfiol
  • 1 db Kápia paprika
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 0,5 evőkanál Só
  • 0,5 evőkanál őrölt bors

Elkészítés:

 

  • A sertésszüzet lehártyázzuk és 2-2,5 centis érmékre vágjuk.
  • Az érméket körbeteketjük a szalonnával és megtűzzük fogpiszkálóval.
  • A húsok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
  • Az érmék mindkét oldalát forró grillrácson pirosra sütjük.
  • A karfiolt megtisztítjuk és a közepéből 3 db 1 centis szeletet vágunk, úgy hogy a torzsa összefogja.
  • Vékonyan bekenjük olivaolajjal és a rácsra tesszük. Ha mindkét oldala megsült, sózzuk, borsozzuk.
  • A kápia paprikát kicsumázzuk és hosszában három szeletre vágjuk és megsütjük.
  • Tálalásnál a tányér közepére rakunk 1 szelet karfiolt és a tetejére helyezünk 2 szűzérmét.
  • A paprikát csíkokra vágjuk és a hús tetejére szórjuk.
  • Jó étvágyat!