Az első recept a KEGtoberfest keretében egy sörös bajor káposzta kolbásszal és gombóccal. Legy az október KEGtober!

 

Bajor sörös káposzta kolbásszal és kelt gombóccal a KEG ből

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: 3

Bajor sörös káposzta kolbásszal és kelt gombóccal a KEG ből

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 200 g rétesliszt
  • 300 g búzafinomliszt
  • 1 dl tej
  • 20 g élesztő
  • 10 g só
  • 1 db tojás
  • 500 g savanyú káposzta
  • 150 g szalonna
  • 500 g bajor kolbász
  • 5 db babérlevél
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db alma cider

Elkészítés:

 

A tejben a cukorral felfuttatom az élesztőt. A liszthez öntöm. Hozzá adom a sót, a tojást és a vizet. Lágy tésztát gyúrok belőle és 50 percret kelni hagyom.

A KEGet a pároló betéttel felfűtöm 180 fokra. A csíkokra vágott szalonnát megpirítom, majd hozzá adom a hagymát és az almát, amit félfőre vágtam. Ezután a savanyú káposztát is hozzá teszem és felöntöm a sörrel. 30percig hagyom párolódni a káposztát majd a tetejére teszem a kolbászokat és 30 percig sütöm.

A pároló betétbe vizet töltök, a gombócokat a kolbászok tetejére teszem és kb 40 perc alatt a gőzben készre sütöm.