- írta: Peitli Csilla
Nagyon bejövős, könnyed recept. Kellemesen sós és szaftos, friss karaj. Egy finom darabos, új ízvilágot bemutató pürével. Hamar elfogy és hamar a rabjává lehet válni, főleg hogy több konyhatechnológiát felhasználva készíthető el, ami egy külön izgalomfaktor és grillélmény.
VIDEÓRECEPT! 8 perces csontos karaj steak, petrezselymes, szuvidált fehérrépa pürével
írta: Nagy Bence
Hozzávalók:
- 4 szelet Csontos karaj (2 cm vastag)
- 4 szál Fehérrépa
- 4 közepes fej Burgonya
- 1 csokor Petrezselyemzöld
- 1 szelet Füstölt zsírszalonna
- 3 gerezd Fokhagyma
- 2 db Babérlevél
- 10 dkg Vaj
- 3-4 csipet Parajdi só
- 3-4 csipet Roppantott bors
Elkészítés:
1. Daraboljuk össze a zöldségeket, vágjuk kockára a szalonnát, majd ezeket dobjuk be egy vákumzacskóba.
2. Roppantsuk össze a fokhagymát, törjük össze félig a sóval és borssal, majd a babérlevelekkel együtt mehet szintén a tasakba.
3. A levákumozott zöldségek, mehetnek 1 óra hosszára a szuvidkádba 73 fokon.
4. Fűtsük fel 300 fokra a grillezőnket, dobáljunk a parázsra füstölőfát.
5. Hagyjuk szobahőmérsékletűre malagadni a csontoskarajt, sózzuk, borsozzuk és mehet a grillrácsra. Oldalanként 2 perc a sütése, ha ügyesek vagyunk, egy rácsmintát tudunk bele grillezni. Amikor ezzel megvagyunk, tegyük el pihenni vajjal a tetején.
6. A szuvidált zöldségeket pürésítsük le vajjal, félig meddig darabosra és adjuk hozzá a petrezselyemzöld felét is.
7. Tálalásnál a tányér közepére alakítsunk ki egy szabályos kört, helyezzük rá a pihentetett karajt, locsoljuk meg a pihentetésből származó lével, majd szórjuk meg a durvára vágott petrezselyemzölddel.
8. Jó étvágyat és jó egészséget!