Gyerekekkel együtt is könnyen elkészíthető ez a házi ízesítésű hot dog, amit mindenki maga díszíthet fel.

Házi mézes-mustáros hot dog

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Házi mézes-mustáros hot dog

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db virsli
  • 1 ek méz
  • 2 ek mustár
  • fél kk só
  • 2 ek vaj
  • 2 ek ketchup
  • 1 ek szójaszósz
  • fél kk olaj
  • 1 ger fokhagyma
  • 1 marék káposzta
  • 1 ek balzsamecet

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb edényben keverjük össze az ecetet a mézzel.
  2. Adjuk hozzá a káposztát és sózzuk, majd keverjük össze jó alaposan. Legalább 15 percig hagyjuk állni, hogy a káposzta megpuhuljon.
  3. Közben egy kisebb edényben keverjük el a vajat és a mustárt. Ezzel kenjük majd le tálalás előtt a hot dog kiflit.
  4. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  5. A virsliket húzzuk hosszában nyársra, és vágjuk be őket, de ne túl mélyen. Így gyorsabban megsülnek majd, a nyárs miatt pedig könnyebb lesz őket mozgatni
  6. Mielőtt megsütnénk a virslit, keverjük össze a ketchupöt a szójaszósszal, az olajjal és az apróra vágott fokhagymával. Ezzel kenjük le a húst, majd tegyük fel a grillre.
  7. Oldalanként 2 perc alatt süssük meg a virsliket. Amikor a vágások kezdenek egy kicsit kinyílni és a hús külseje is kezd megpirulni, le is vehetjük.
  8. A kifliket pirítsuk meg a vágott felület mentén 10 másodperc alatt, és már állíthatjuk is össze a hot dogot.
  9. A kifliket kenjük le a mustáros keverékkel és halmozzuk rá a káposztát. Erre jöhet a virsli. Felnőtteknek pedig akár egy-két karika csípős paprika is.
  10. Sajttal, szárított hagymával is gazdagíthatod, ha szeretnéd!