- írta: Peitli Csilla
Gyerekekkel együtt is könnyen elkészíthető ez a házi ízesítésű hot dog, amit mindenki maga díszíthet fel.
Házi mézes-mustáros hot dog
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db virsli
- 1 ek méz
- 2 ek mustár
- fél kk só
- 2 ek vaj
- 2 ek ketchup
- 1 ek szójaszósz
- fél kk olaj
- 1 ger fokhagyma
- 1 marék káposzta
- 1 ek balzsamecet
Elkészítés:
- Egy nagyobb edényben keverjük össze az ecetet a mézzel.
- Adjuk hozzá a káposztát és sózzuk, majd keverjük össze jó alaposan. Legalább 15 percig hagyjuk állni, hogy a káposzta megpuhuljon.
- Közben egy kisebb edényben keverjük el a vajat és a mustárt. Ezzel kenjük majd le tálalás előtt a hot dog kiflit.
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- A virsliket húzzuk hosszában nyársra, és vágjuk be őket, de ne túl mélyen. Így gyorsabban megsülnek majd, a nyárs miatt pedig könnyebb lesz őket mozgatni
- Mielőtt megsütnénk a virslit, keverjük össze a ketchupöt a szójaszósszal, az olajjal és az apróra vágott fokhagymával. Ezzel kenjük le a húst, majd tegyük fel a grillre.
- Oldalanként 2 perc alatt süssük meg a virsliket. Amikor a vágások kezdenek egy kicsit kinyílni és a hús külseje is kezd megpirulni, le is vehetjük.
- A kifliket pirítsuk meg a vágott felület mentén 10 másodperc alatt, és már állíthatjuk is össze a hot dogot.
- A kifliket kenjük le a mustáros keverékkel és halmozzuk rá a káposztát. Erre jöhet a virsli. Felnőtteknek pedig akár egy-két karika csípős paprika is.
- Sajttal, szárított hagymával is gazdagíthatod, ha szeretnéd!