A szűzpecsenye a sertés legnemesebb része. Isteni fogás lehet, ha megfelelően van elkészítve, de sajnos viszonylag könnyű túlsütni. Próbálja ki ezt az alapreceptet, biztosan nem fog csalódni!

Tökéletes szűzpecsenye kamado grillen

Elkészítési idő: 30 perc perc
Nehézség: 1

Tökéletes szűzpecsenye kamado grillen

írta: Bácsalmási Katalin

Hozzávalók:

  • 2 db sertésszűz (egészben)
  • 1/2 csésze dijoni mustár
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ek kedvenc szárazpáca (rub)
  • 2 ek olívaolaj
  • 5 db zsályalevél
  • 2 ág friss kakukkfű
  • 2 ág friss rozmaring (aprítva)

Elkészítés:

1. Melegítse elő kamado grilljét 230 Celsius fokra. Tegye az összes parazsat a tűztér egyik oldalára, és helyezzen rá egy öntöttvas grillrácsot.

2. Vegye ki a szűzpecsenyét a hűtőből, hagyja szoba hőmérsékletűre melegedni. Távolítsa el a hús felületéről az ezüstös hártyát. Keverje össze a fűszereket egy tálban, majd a fűszerkeverékkel alaposan kenje le a szűzpecsenye teljes felületét. Hagyja a pácban legalább 10 percen keresztül. 

3. Kenje le az öntöttvas grillrácsot egy kevés magas füstpontú olajjal Fűszerezze az öntöttvasat egy csipetnyi olajjal, és helyezze a szűzpecsenyét a grillrácsra. Süsse 6-7 percig, majd fordítsa meg. Zárja le a kupolát, és süsse további 10 percig. Nyissa ki a kupolát, és fordítsa meg még egyszer arra az oldalára, amelyiknek kicsit jobban meg kell sülnie, zárja le a kupolát, és süsse még 4-5 percig. Akkor készült el a sertés, ha a hús belső hőmérséklete eléri 60 Celsius fokot.

4. Ha elérte a megfelelő belső hőmérsékletet, vegye le a sertésszűzet a grillről, helyezze egy vágódeszkára, és hagyja pihenni 8-10 percig. A pihenő idő után szeletelheti és tálalhatja a szűzpecsenyét. Jó étvágyat!