- írta: Peitli Csilla
Omlós és pirult csirkecombok édeskés aromával.
Bourbonnel pácolt csirkecombok
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb
- 60 ml olaj
- 60 ml narancslé
- 60 ml víz
- 60 ml szójaszósz
- 2 ek szezámmag
- 2 ek barna cukor
- 60 ml bourbon
- fél kk bors
- fél kk pirospaprika
- 1 kk fokhagymapor
Elkészítés:
- A csirkén kívül minden hozzávalót tegyünk egy nagyobb tálba és alaposan keverjük össze, hogy a cukor is elolvadjon.
- Tegyük a pácba a csirkéket és lefedve pihentessük legalább egy fél órát.
- Közben melegítsük elő a grillt közepes/alacsony hőfokra és két zónás grillezésre.
- A grill hidegebb részére helyezve a csirkéket kezdjük el a sütést és időnként megforgatva őket grillezzük a húst 40 percig zárt tető alatt.
- Ekkor tegyük át őket a grill melegebb részére és pirítsuk meg a húst 3-5 perc alatt.
- Sült zöldségekkel azonnal kínálhatjuk!