Omlós és pirult csirkecombok édeskés aromával.

Bourbonnel pácolt csirkecombok

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 3

Bourbonnel pácolt csirkecombok

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb
  • 60 ml olaj
  • 60 ml narancslé
  • 60 ml víz
  • 60 ml szójaszósz
  • 2 ek szezámmag
  • 2 ek barna cukor
  • 60 ml bourbon
  • fél kk bors
  • fél kk pirospaprika
  • 1 kk fokhagymapor

Elkészítés:

  1. A csirkén kívül minden hozzávalót tegyünk egy nagyobb tálba és alaposan keverjük össze, hogy a cukor is elolvadjon.
  2. Tegyük a pácba a csirkéket és lefedve pihentessük legalább egy fél órát.
  3. Közben melegítsük elő a grillt közepes/alacsony hőfokra és két zónás grillezésre.
  4. A grill hidegebb részére helyezve a csirkéket kezdjük el a sütést és időnként megforgatva őket grillezzük a húst 40 percig zárt tető alatt.
  5. Ekkor tegyük át őket a grill melegebb részére és pirítsuk meg a húst 3-5 perc alatt.
  6. Sült zöldségekkel azonnal kínálhatjuk!