A gyümölcs és a csirke mindig is jó páros alkottak, ami ennél a grillezett csirkeszárnynál is bebizonyosodik. Érdemes belőle nagy adagot készíteni.
Csípős barackos csirkeszárnyak
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkeszárny
- 120 g barack lekvár
- 2 ek Worcestershire szósz
- 2 ek barna cukor
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek mustár
- 1 ek só
- 2 kk bors
- 2 gerezd fopkhagyma
- 1 kk paprika
- fél kk cayenne bors
- negyed kk gyömbér
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra. (Ha van füstülő edényünk tegyünk bele gyümölcsfát és tegyük be a grillbe, hogy elkezdhessen füstölni.
- Közben egy nagyobb edényben keverjük össze a lekvárt, a Worcestershire szósszal, a cukorral, a szójával, a mustárral, a sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, a paprikával, a cayenne borssal és a gyömbérre.
- Az elkészített mártás felét tegyük egy kisebb tálba, és a maradékba jól forgassuk meg az előkészített és ketté vágott csirkeszárnyakat. Hagyjuk állni percig és már mehetnek is fel a grillre, ha a fa elkezdett füstölni.
- Zárt tető alatt süssük a szárnyakat 20-25 percig, időnként forgassunk rajtuk egyet.
- Amikor megpirul a csirke külseje, vegyük le és a maradék páccal kínáljuk.