A tagine egy arab főzőedény neve és a benne készült szaftos raguk átfogó elnevezése. Most megmutatom, hogyan lehet elkészíteni egy ilyen ragut a tradicionális edény nélkül

 

 

 

Csirke Tagine Kamado Chef grillben

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 1

Csirke Tagine Kamado Chef grillben

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb filé
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db lilahagyma
  • 20 dkg Aszaltszilva
  • 1 doboz kukorica
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 db hámozott kockázott paradicsom konzerv
  • 2 dl csirke alaplé
  • 1 db kaliforniai paprika (sárga)
  • 1 db lime leve
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint fehér bors
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 1 teáskanál Római kömény
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj

Elkészítés:

 

A csirkét csíkokra vágom, ráöntöm az olajat és a fűszereket, majd alaposan összekeverem, majd félre teszem pácolódni. Közben a grillt begyújtom és felfűtöm a dutch ovennel együtt 200 fokra. A deflektor követ is bent hagyom, hogy indirekt módon tudjak főzni. Amíg a grill melegszik, nagy kockákra vágom a kétféle hagymát, és a paprikát. A fokhagymát apróra vágom. Amint a grill elérte a megfelelő hőt, a csirkéket az edénybe teszem, és 5-6 percig pirítom. Majd hozzá adom a hagymákat, a fokhagymát és az aszalt szilvát. 10-15 percig együtt sütöm, majd hozzá keverem a sűrítettparadicsomot és egy kicsit lepirítom. Hozzá adom a kockázott paradicsomot és az alaplével felöntöm. további 10-15 percig főzöm, mielőtt hozzá adnám a paprikát és a kukoricát. Addig sütöm, amíg a leve elpárolog és besűrűsödik. Ekkor hozzá facsarom a lime levet és apróra vágott petrezselymet keverek hozzá. kuszkusszal tálalom