A tagine egy arab főzőedény neve és a benne készült szaftos raguk átfogó elnevezése. Most megmutatom, hogyan lehet elkészíteni egy ilyen ragut a tradicionális edény nélkül
Csirke Tagine Kamado Chef grillben
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb filé
- 1 db vöröshagyma
- 1 db lilahagyma
- 20 dkg Aszaltszilva
- 1 doboz kukorica
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 db hámozott kockázott paradicsom konzerv
- 2 dl csirke alaplé
- 1 db kaliforniai paprika (sárga)
- 1 db lime leve
- 1 csokor friss petrezselyem
- ízlés szerint só
- ízlés szerint fehér bors
- 1 teáskanál gyömbér
- 1 teáskanál Római kömény
- 1 kávéskanál fahéj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
Elkészítés:
A csirkét csíkokra vágom, ráöntöm az olajat és a fűszereket, majd alaposan összekeverem, majd félre teszem pácolódni. Közben a grillt begyújtom és felfűtöm a dutch ovennel együtt 200 fokra. A deflektor követ is bent hagyom, hogy indirekt módon tudjak főzni. Amíg a grill melegszik, nagy kockákra vágom a kétféle hagymát, és a paprikát. A fokhagymát apróra vágom. Amint a grill elérte a megfelelő hőt, a csirkéket az edénybe teszem, és 5-6 percig pirítom. Majd hozzá adom a hagymákat, a fokhagymát és az aszalt szilvát. 10-15 percig együtt sütöm, majd hozzá keverem a sűrítettparadicsomot és egy kicsit lepirítom. Hozzá adom a kockázott paradicsomot és az alaplével felöntöm. további 10-15 percig főzöm, mielőtt hozzá adnám a paprikát és a kukoricát. Addig sütöm, amíg a leve elpárolog és besűrűsödik. Ekkor hozzá facsarom a lime levet és apróra vágott petrezselymet keverek hozzá. kuszkusszal tálalom