Ha valami ízletes, de könnyű fogásra vágysz, akkor ez a meleg saláta tökéletes választás lesz!

Curry-s csirkesaláta

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: 3

Curry-s csirkesaláta

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 kk curry por
  • 2 kk só
  • 1 kk bors
  • 4 marék saláta mix
  • 1 db mangó
  • 120 g kecskesajt
  • 2 ek petrezslyem
  • ízlés szerint saláta öntet (vinaigrette)

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/alacsony hőfokra.
  2. Az olajat keverjük össze a sóval, borssal, curry porral, majd ezzel kenjük le a csirke melleket.
  3. Tegyük fel a csirkéket sülni 10-15 percre, amíg teljesen átsül. Forgassuk többször, hogy egyenletesen süljön.
  4. Közben vágjuk falatnyi darabokra a mangót.
  5. A saláta mixet tegyük egy nagyobb tálba és adjuk hozzá a mangót, morzsoljuk rá a kecskesajtot.
  6. Az elkészült húst pihentessük 5 percig, majd vágjuk fel vékony szeletekre és tegyük a saláta tetejére.
  7. Végül szórjuk meg a petrezselyemmel és a kedvenc saláta öntetünkkel.