Fél óra alatt elkészül ez a grillezett csirkét is tartalmazó saláta recept. Könnyű vacsora tavaszra, nyárra.
Grillezett csirke mangós salátával
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell
- fél kk só
- negyed kk bors
- 6 marék saláta mix
- 60 ml balzsamecet
- 1 db mangó
- 1 marék zsenge borsóhüvely
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- A csirkét szeleteljük, majd sózzuk, borsozzuk. (Ha szeretjük a csípőset, akkor használjunk cayenne borsot.)
- Tegyük fel a csirkét sülni, oldalanként 5 perc alatt pirítsuk meg.
- Amikor elkészült a hús, vegyük le pihenni, amíg összeállítsuk a salátát.
- Négy tányérra osszuk szét a saláta mixet, a hosszában ketté vágott zöldborsót és a kockákra vágott mangót.
- Locsoljuk meg a salátát a balzsamecettel, majd tegyük mellé a falatnyi darabokra vágott csirkét.