Nem csőben sült, mégis a grillen készül ez a csirkeétel.
Grillezett csirkés tészta
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 340 g penne tészta
- 220 g zöld bab
- 4 szelet bacon
- 1 db csirkemell
- 1 ek citromlé
- 1 db tojás sárgája
- 2 ek főzőtejszín
- 150 g spenót
- 30 g parmezán sajt
- 1 db hagyma
Elkészítés:
- Az oldalégőn főzzük meg a tésztát sós vízben.
- Mielőtt elkészül, az utolsó percben tegyük a vízbe a zöld babot is, majd szűrjük le őket, és tegyük egy nagyobb edénybe.
- A vízből tegyünk félre 120 ml-t későbbre.
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- Süssük ropogósra a bacont 3-4 perc alatt, vágjuk apróra és egy kanál zsírt is mentsünk meg.
- A bacon zsírjával kenjük le a grill lapot és ezen süssük meg az előfűszerezett csirkemellet 6-8 perc alatt.
- Mellé dobhatjuk a karikákra vágott hagymát is
- Egy kisebb edényben keverjük el a tojás sárgáját a tejszínnel, majd ezt öntsük rá a tésztára és a babra.
- Adjuk hozzá az elkészült és kisebb falatokra vágott csirkét, a spenótot, hagymát és parmezánt.
- Ha túl sűrű lenne, adjuk hozzá a félretett tészta vizet is.
- Baconnel megszórva tálaljuk.