Egy könnyed, ízekben mégis gazdag nyárias főétel készülhet ebből a csirkéből. Gyorsan elkészül és a csirke akár előre is pácolható!
Kaliforniai grill csirke
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemell
- 4 szelet mozzarella
- 4 szelet avokádó
- 4 szelet paradicsom
- 120 ml balzsamecet
- 1 kk fokhagymapor
- 2 ek méz
- 2 ek olívaolaj
- 2 kk olasz fűszerkeverék
- 2 ek friss bazsalikom
- 7 g só
- 7 g bors
Elkészítés:
- Egy kisebb edényben keverjük össze a balzsamecetet, a fokhagymaport, a mézet, az olajat, az olasz fűszert és a sót, borsot.
- Ebbe pácoljuk be a csirkét és tegyük félre legalább 20 percre.
- Közben melegítsük elő a grill közepes/magas hőfokra, olajozzuk le a rácsokat, és amikor eljön az idő tegyük fel a csirkét sülni.
- Oldalanként 8 perc alatt süssük pirosra.
- Végül tegyük ár a mozzarellát, majd az avokádót és végül a paradicsomot. Zárt tető alatt további 2 percig süssük, hogy a sajt enyhén megolvadjon.
- A friss bazsalikommal megszórva tálaljuk krumplival vagy salátával!