Egy könnyed, ízekben mégis gazdag nyárias főétel készülhet ebből a csirkéből. Gyorsan elkészül és a csirke akár előre is pácolható!

 

Kaliforniai grill csirke

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 3

Kaliforniai grill csirke

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 szelet csirkemell
  • 4 szelet mozzarella
  • 4 szelet avokádó
  • 4 szelet paradicsom
  • 120 ml balzsamecet
  • 1 kk fokhagymapor
  • 2 ek méz
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 kk olasz fűszerkeverék
  • 2 ek friss bazsalikom
  • 7 g só
  • 7 g bors

Elkészítés:

  1. Egy kisebb edényben keverjük össze a balzsamecetet, a fokhagymaport, a mézet, az olajat, az olasz fűszert és a sót, borsot.
  2. Ebbe pácoljuk be a csirkét és tegyük félre legalább 20 percre.
  3. Közben melegítsük elő a grill közepes/magas hőfokra, olajozzuk le a rácsokat, és amikor eljön az idő tegyük fel a csirkét sülni.
  4. Oldalanként 8 perc alatt süssük pirosra.
  5. Végül tegyük ár a mozzarellát, majd az avokádót és végül a paradicsomot. Zárt tető alatt további 2 percig süssük, hogy a sajt enyhén megolvadjon.
  6. A friss bazsalikommal megszórva tálaljuk krumplival vagy salátával!