Édes, csípős ízű csirkecombok egy csipetnyi savassággal.
Kókusz, lime ízesítésű csirkecomb
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db csontos csirkecomb
- 60 ml limelé
- 450 ml kókusztej
- 1 kk só
- 2 db jalapeno
- 2 ek gyömbér
- 2 ek barnacukor
- 2 ek fokhagyma
Elkészítés:
- A sütés előtti este pácoljuk be a csirkéket.
- Sózzuk csirkéket, majd jöhet a pác elkészítése.
- Ehhez keverjük össze a lime levet a reszelt gyömbérrel, aprított fokhagymával, kockára vágott jalapenóval és barna cukorral. Végül adjuk hozzá a kókusztejet.
- A nagyobb edénybe helyezett csirkékre öntsük rá az elkészített pácot és mehet a hűtőbe a hús.
- Sütés előtt melegítsük fel a grillt magas hőfokra és készüljünk 2 zónás grillezésre.
- A pácolt csirkét tegyük fel a grill forró részére bőrrel lefelé és pirítsuk a bőrt 2-3 percig.
- Ezután fordítsuk meg és jöhet újabb 2-3 perc pirítás.
- Ekkor tegyük át a grill hűvösebb részére bőrre lefelé a húsokat és süssük őket addig, amíg a belső hőfok eléri a 74 fokot.
- Kínáljuk rizzsel és lime szeletekkel