Nagy kedvencem, a kacsamell, amit szinte minden formájában szeretek, kivéve, ha kiszárad. Most nyárson sült kacsamell szeleteket készítettem, egy igazán színes bulgur körettel.

 

 

 

Nyárson sült kacsamell céklás bulgurral Kamado Joeban

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Nyárson sült kacsamell céklás bulgurral Kamado Joeban

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 2 db Bőrös kacsamell
  • 0,5+0,5 dl olíva olaj
  • 50 g Suncity brisket rub
  • 1 kávéskanál Római kömény
  • 0,5 kávéskanál fehérbors
  • 0,5 kávéskanál gyömbérpor
  • 2 dl víz
  • 1 dl bulgur
  • 1 db piros alma
  • 2 db cékla
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 3 evőkanál balzsamecet

Elkészítés:

 

A kacsamellet 1 centiméteres szeletekre vágom, majd kevés olajjal nedvesítem a felületét és befűszerezem a brisket rubbal. Eközben a Kamado Joe-t felfűtöm 170 fokra, direkt grillezéshez.

A vajat megolvasztom és a meghámozott kockára vágott céklát elkezdem párolni, 1-1 dl vízzel felöntve, de mindig, csak ha az előző adag teljesen elpárolgott. Amikor a cékla majdnem készen van, hozzá adom a kockára vágott almát, a kakukkfüvet a barnacukrot, a balzsamecetet és a gyömbért, majd teljesen elpárologtatom a levét. A vizet felforralom és az olajjal, sóval, római köménnyel és a fehérborssal. Amikor forr, hozzá adom a bulgurt, lehúzom a tűzről és lefedem. Amikor az összes vizet felszívta, hozzá keverem a céklát.

A kacsa szeleteket nyársra húzom, majd oldalanként 2-3 percig sütöm, míg a bőre ropogós, a hús pedig szaftos marad.