Nagy kedvencem, a kacsamell, amit szinte minden formájában szeretek, kivéve, ha kiszárad. Most nyárson sült kacsamell szeleteket készítettem, egy igazán színes bulgur körettel.
Nyárson sült kacsamell céklás bulgurral Kamado Joeban
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 2 db Bőrös kacsamell
- 0,5+0,5 dl olíva olaj
- 50 g Suncity brisket rub
- 1 kávéskanál Római kömény
- 0,5 kávéskanál fehérbors
- 0,5 kávéskanál gyömbérpor
- 2 dl víz
- 1 dl bulgur
- 1 db piros alma
- 2 db cékla
- 1 evőkanál barnacukor
- 3 evőkanál balzsamecet
Elkészítés:
A kacsamellet 1 centiméteres szeletekre vágom, majd kevés olajjal nedvesítem a felületét és befűszerezem a brisket rubbal. Eközben a Kamado Joe-t felfűtöm 170 fokra, direkt grillezéshez.
A vajat megolvasztom és a meghámozott kockára vágott céklát elkezdem párolni, 1-1 dl vízzel felöntve, de mindig, csak ha az előző adag teljesen elpárolgott. Amikor a cékla majdnem készen van, hozzá adom a kockára vágott almát, a kakukkfüvet a barnacukrot, a balzsamecetet és a gyömbért, majd teljesen elpárologtatom a levét. A vizet felforralom és az olajjal, sóval, római köménnyel és a fehérborssal. Amikor forr, hozzá adom a bulgurt, lehúzom a tűzről és lefedem. Amikor az összes vizet felszívta, hozzá keverem a céklát.
A kacsa szeleteket nyársra húzom, majd oldalanként 2-3 percig sütöm, míg a bőre ropogós, a hús pedig szaftos marad.