- írta: Peitli Csilla
A csirkemell könnyed kiszárad, különösen a grillen, de nem ezzel a recepttel.
Szaftos grillezett csirkemell
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 5 db csirkemell
- 60 ml szójaszósz
- 60 ml balzsamecet
- 2 ek barna cukor
- 1 ek Worcestershire szósz
- 1 ek mustár
- 1 kk kakukkfű
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db lime leve
- 1 marék friss petrezselyem
- 9 g só
- 7 g bors
Elkészítés:
- Egy nagyobb tálban készítsük el a pácot. Ehhez keverjük össze a szójaszószt, a balzsamecetet, az olívaolajat, a cukrot, a worcestershire szószt, a mustárt, a kakukkfüvet, az apróra vágott fokhagymát, a lime levét és a sót, borsot.
- A pácot öntsük bele egy nagy, zárható zacskóba, majd ebbe tegyük bele a félbe vágott csirkemelleket. Zárjuk le a tasakot, és tegyük hűtőbe a húst legalább 1-2 órára. (Akár előre is gondolkozhatunk, mert a húsnak akár 1-2 napi pácolódás is jót tesz.
- Néha mozgassuk meg a zacskót, hogy a húst mindenhol érje a pác.
- Grillezéshez melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A csirkemelleket vegyük ki a pácból, csöpögtessük le egy kicsit, és tegyük fel a grillre.
- Oldalanként 5-8 perc alatt süssük pirosra.
- Tálalás előtt pihentessük 5 percig a húst, utána egészben vagy felvágva kínáljuk.