A csirkemell könnyed kiszárad, különösen a grillen, de nem ezzel a recepttel.

Szaftos grillezett csirkemell

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Szaftos grillezett csirkemell

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 5 db csirkemell
  • 60 ml szójaszósz
  • 60 ml balzsamecet
  • 2 ek barna cukor
  • 1 ek Worcestershire szósz
  • 1 ek mustár
  • 1 kk kakukkfű
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db lime leve
  • 1 marék friss petrezselyem
  • 9 g só
  • 7 g bors

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb tálban készítsük el a pácot. Ehhez keverjük össze a szójaszószt, a balzsamecetet, az olívaolajat, a cukrot, a worcestershire szószt, a mustárt, a kakukkfüvet, az apróra vágott fokhagymát, a lime levét és a sót, borsot.
  2. A pácot öntsük bele egy nagy, zárható zacskóba, majd ebbe tegyük bele a félbe vágott csirkemelleket. Zárjuk le a tasakot, és tegyük hűtőbe a húst legalább 1-2 órára. (Akár előre is gondolkozhatunk, mert a húsnak akár 1-2 napi pácolódás is jót tesz.
  3. Néha mozgassuk meg a zacskót, hogy a húst mindenhol érje a pác.
  4. Grillezéshez melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  5. A csirkemelleket vegyük ki a pácból, csöpögtessük le egy kicsit, és tegyük fel a grillre.
  6. Oldalanként 5-8 perc alatt süssük pirosra.
  7. Tálalás előtt pihentessük 5 percig a húst, utána egészben vagy felvágva kínáljuk.