- írta: Peitli Csilla
Az olaszos ízvilág hangsúlyosan jelentkezik a pácban. Fokhagyma, paradicsom, oregánó, olívaolaj egy kis kellemes, citrusos beütéssel.
Szicíliai grillcsirke citrusos beütéssel
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 kg csirke darabok
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek citromlé
- 2 kk oregánó
- 2,5 dl baradicsomszósz
- 3 ek olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint fekete bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt két zónás grillezésre, legyen egyik oldalon közepes/alacsony, a másikon magas a hőfok.
- Amíg melegszik a grill, készítsük el a szószt. Ehhez a fokhagymát tegyük aprítóba és daraboljuk fel, majd adjuk hozzá a paradicsomszószt, az olajat és a citromlét. Aprítsuk addig, amíg már nem maradnak nagyobb fokhagyma darabok.
- Ekkor adjuk hozzá az oregánót és a sót, borsot, majd tegyük félre, hogy összeálljanak az ízek.
- A csirkéket mossuk meg, majd itassuk le a felesleges nedvességet. Ha kell vágjuk le a felesleges zsiradékot és utána ízesítsük sóval, borssal.
- Mehetnek is fel a grillre egyéb fűszerezés nélkül. Bőrös felükkel lefelé 10 a grill forró részén elég, hogy megpiruljon.
- Ekkor fordítsuk meg őket és mehetnek át a grill hidegebb részére 30-35 percre.
- Most jöhet a szósz, amivel kenjük meg gazdagon a csirkéket, fordítsunk rajtuk újra egyet, és ott is kenjük le. 3-5 perc alatt pirítsuk rá a húsra a szószt.
- Rögtön tálalhatjuk!