Az olaszos ízvilág hangsúlyosan jelentkezik a pácban. Fokhagyma, paradicsom, oregánó, olívaolaj egy kis kellemes, citrusos beütéssel.

Szicíliai grillcsirke citrusos beütéssel

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: 4

Szicíliai grillcsirke citrusos beütéssel

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 kg csirke darabok
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek citromlé
  • 2 kk oregánó
  • 2,5 dl baradicsomszósz
  • 3 ek olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint fekete bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt két zónás grillezésre, legyen egyik oldalon közepes/alacsony, a másikon magas a hőfok.
  2. Amíg melegszik a grill, készítsük el a szószt. Ehhez a fokhagymát tegyük aprítóba és daraboljuk fel, majd adjuk hozzá a paradicsomszószt, az olajat és a citromlét. Aprítsuk addig, amíg már nem maradnak nagyobb fokhagyma darabok.
  3. Ekkor adjuk hozzá az oregánót és a sót, borsot, majd tegyük félre, hogy összeálljanak az ízek.
  4. A csirkéket mossuk meg, majd itassuk le a felesleges nedvességet. Ha kell vágjuk le a felesleges zsiradékot és utána ízesítsük sóval, borssal.
  5. Mehetnek is fel a grillre egyéb fűszerezés nélkül. Bőrös felükkel lefelé 10 a grill forró részén elég, hogy megpiruljon.
  6. Ekkor fordítsuk meg őket és mehetnek át a grill hidegebb részére 30-35 percre.
  7. Most jöhet a szósz, amivel kenjük meg gazdagon a csirkéket, fordítsunk rajtuk újra egyet, és ott is kenjük le. 3-5 perc alatt pirítsuk rá a húsra a szószt.
  8. Rögtön tálalhatjuk!