Mindenkinek van egy bevált tejszínes gombás csirke receptje, az enyém egy kis csavarral grillben készül és ha füstölő forgácsot is használunk, nagyon kellemes füstös ízt kapunk
Tejszínes gombás csirke Broil King Imperial gázgrillen
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé
- 1 fej hagyma
- 25 dkg gomba
- 1 db Kápia paprika
- 1 evőkanál Kacsazsír
- 50 g Suncity Balu rub
- 50 g Suncity brisket rub
- 20 g kakukkfű
- 1.5 dl fehérbor
- 2 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál liszt
- 1 csokor friss petrezselyem
Elkészítés:
Az Imperial grill mindkét sütőfelületét használom az elkészítés során. A kisebbet 250 a nagyot 140 fokra fűtöm fel, így nem kell várnom, hogy a grill hüljön.
A hagymát félkarikára vágom, a gombát negyedelem, míg a paprikát csíkokra vágom. A csirkemellet nyitott felvágom, hogy egy szép nagy szeletet kapjak. Megkenem vékonyan olajjal és a Balu rubbal fűszerezem, majd a kis sütőfelületen kérget sütök rá, de nem sütöm át teljesen. Amíg a csirkemelleket sütöm, egy tepsiben a kacsazsírral a hagymát sütni kezdem. Amikor üveges a hagyma hozzá adom a gombát és a Brisket rubot majd 10 percig együtt párolom. Ezután hozzá adom a csirkemelleket, a kakukkfűvet és a fehérbort. Nagyjából 30 percet párolom, majd az utolsó 5-8 percre hozzá keverem a paprikát is. A tejszínt csomómentesre keverem a liszttel, hozzá adok 1-2 evőkanállal a forró szafthoz, majd a tepsibe öntöm a többi összetevő mellé és néhány perc alatt besűrítem a szaftot. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálalom