Letisztult ízek, egyszerű elkészítés jellemzi ezt a teriyaki receptet, ami csirkével és gombával is ugyanolyan jól működik.

Teriyaki csirke japán módra

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Teriyaki csirke japán módra

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • fél kg csirkecomb filé
  • 120 g shitake gomba
  • 60 ml szójaszósz
  • 60 ml mirin
  • 2 kk őrölt gyömbér

Elkészítés:

  1. A csirke darabokat tegyük egy zárható zacskóba.
  2. Készítsük el a páclét a szójaszósz, a mirin és a gyömbér összekeverésével.
  3. Ezt öntsük rá a csirkére és tegyük hűtőbe pihenni. 2-4 órát is várakozhat.
  4. A shitake gomba akár el is hagyható, de ha szeretnénk beletenni az ételbe, akkor ezt is tegyük a hús mellé pácolni. (Teljesen vegetáriánus lehet a fogás, ha a csirke helyett 4 db portobello gombát használunk.)
  5. Sütés előtt melegítsük elő a grillt közepes/meleg hőfokra.
  6. A csirkét tegyük fel sülni a grillre, pirítsuk körbe, majd vegyük lejjebb a hőfokot közepesre és süssük teljesen át a húst.
  7. Ekkor felkerülhet a shitake gomba is és azt is süssük meg.
  8. Rizzsel kínáljuk.