Egyszerű, letisztult, az ízlelőbimbók számára mégis mennyei eledel ez a teriyaki csirke. Egyenesen Japánból!

Teriyaki csirke hozzáadott cukor nélkül

Elkészítési idő: pihentetés + 20 perc
Nehézség: 3

Teriyaki csirke hozzáadott cukor nélkül

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • fél kg csirkecomb filé
  • 200 g shitake gomba
  • 60 ml szójaszósz
  • 60 ml mirin
  • 1 kk gyömbér

Elkészítés:

  1. A szójaszószt, a mirint és a reszelt gyömbért tegyük egy zárható zacskóba, jól rázzuk össze.
  2. Adjuk hozzá a csíkokra vágott combfilét és a shitake gombát és újra rázzuk össze.
  3. Mehet pihenni a hús a hűtőbe, akár 4-12 órára is.
  4. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  5. Tegyük fel sülni a gombát és a combokat, majd amikor megjelentek az első grilljelek, vegyük lejjebb a hőfokot, közepesre.
  6. A gombákat át rakhatjuk egy még ennél is hűvösebb részre a grillen. Süssük tovább, amíg teljesen meg nem puhulnak.
  7. Rizzsel és pirított szezámmaggal megszórva kínáljuk. Kínálhatunk mellé még felkarikázott újhagymát és friss avokádószeleteket.