Grillezett zöldségek nemcsak köretként élvezhetőek, egytálételt is bátran ízesíthetünk vele.

Grillezett zöldséges tészta

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 3

Grillezett zöldséges tészta

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 450 g penne
  • 60 ml olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk oregánó
  • 2 db kalifornia paprika
  • 2 db paprika
  • 1 db padlizsán
  • 1 db lila hagyma
  • 60 g parmezán sajt
  • 1 marék friss bazsalikom
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  2. A tésztát főzzük meg, szűrjük le és tegyük félre.
  3. A lila hagymát és a padlizsánt karikázzuk fel és a paprikákat vágjuk kisebb darabokra.
  4. A fokhagymát vágjuk apróra és keverjük el az olajjal, az oregánóval és a sóval, borssal.
  5. A padlizsánt, paprikát és hagymát forgassuk össze a páccal, amíg minden zöldséget bevon az olajos fűszerezés.
  6. Ekkor egy rétegben tegyük fel a zöldségeket a grillre és oldalanként 5 perc alatt pirítsuk meg őket.
  7. Az elkészült zöldségeket tegyük vissza a az olajos pácba, adjuk hozzá a tésztát és jól rázzuk össze.
  8. Szórjuk meg sajttal (ha kell még sózzuk és borsozzuk) és a friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.