- írta: Bácsalmási Katalin
Grillezett zöldségek nemcsak köretként élvezhetőek, egytálételt is bátran ízesíthetünk vele.
Grillezett zöldséges tészta
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 450 g penne
- 60 ml olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk oregánó
- 2 db kalifornia paprika
- 2 db paprika
- 1 db padlizsán
- 1 db lila hagyma
- 60 g parmezán sajt
- 1 marék friss bazsalikom
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- A tésztát főzzük meg, szűrjük le és tegyük félre.
- A lila hagymát és a padlizsánt karikázzuk fel és a paprikákat vágjuk kisebb darabokra.
- A fokhagymát vágjuk apróra és keverjük el az olajjal, az oregánóval és a sóval, borssal.
- A padlizsánt, paprikát és hagymát forgassuk össze a páccal, amíg minden zöldséget bevon az olajos fűszerezés.
- Ekkor egy rétegben tegyük fel a zöldségeket a grillre és oldalanként 5 perc alatt pirítsuk meg őket.
- Az elkészült zöldségeket tegyük vissza a az olajos pácba, adjuk hozzá a tésztát és jól rázzuk össze.
- Szórjuk meg sajttal (ha kell még sózzuk és borsozzuk) és a friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.