Egy grillparti fontos eleme egy olyan melegen és langyosan is fogyasztható előétel, amit a vendégek fogyaszthatnak, amíg elkészűl a főétel. A gombafejek méretétől függően előétel vagy vendégváró fogás is lehet 

Töltött gombafejek Kamado Chef grillen

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 1

Töltött gombafejek Kamado Chef grillen

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 12 fej gomba
  • 10 dkg baconkocka
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg juhtúró
  • ízlés szerint friss petrezselyem
  • 12 dkg parmezán sajt
  • 6 szelet serrano sonka

Elkészítés:

A kamado indirekt grillező funkcióját használom az előételem elkészítésének minden mozzanatában. A sütőt begyújtom és 200fokra felfűtöm, bukkfa csonkokat adva hozzá, ami a teljes sütés ideje alatt megfelelő füstöt fog biztosítani.

A gombák tönkjét kitöröm és apróra vágom. A kamadoban egy öntöttvas serpenyőben megpirítom a bacont, az apróra vágott hagymát és fokhagymát majd hozzá adom a a gomba felaprított tönkjét és addig pirítom, amíg a nedvességtartalma teljesen elpárolog. Ezután borssal fűszerezem és hozzákeverem a juhtúrót majd a szintém apróra vágott petrezselymet.

Amikor a töltelék langyosra hült, egyenletesen elosztom a gombafejekben, 1-1 darab parmezánt teszek rá és fél szelet sonkát.

A rácsra teszem és 10-15 perc alatt készre sütöm. Sót nem használok, mert a bacon és a juhtúró is kellőképpen sós