- írta: Peitli Csilla
Töltött kaliforniai paprika ízletes töltelékkel és kellemes füstös aromákkal. Laktató, látványos és lehengerlő fogás a kamado grillről!
Töltött paprika quinoával és darált pulykahússal
írta: Kamado Joe Magyarország
Hozzávalók:
- 4 db kaliforniai paprika
- 90 g fekete bab (konzerv)
- 1 db vöröshagyma
- 185 g quinoa (főzve)
- 4 ek kukorica
- 2 db paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 450 g darált pulykahús
- 1 kk chili por
- 1 kk őrölt kömény
- fél kk pirospaprika
- 120 g reszelt sajt
- 2 ek petrezselyem
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a kamado grill 175°C-ra és a deflektor kő behelyezésével készüljünk indirekt grillezésre.
- Egy öntöttvas serpenyőben pirítsuk fehéredésig a darált hús. A felesleges zsírt öntsük le róla és tegyük félre a húst.
- A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra és pirítsuk le őket is.
- Ezután adjuk hozzá a hagymához a húst, a feldarabolt paradicsomot, a kukoricát, a babot és ízesítsük a ragut a köménnyel, az édes és csípős pirospaprikával és a sóval, borssal.
- Főzzük össze az egészet 5-7 perc alatt.
- Főzzük meg a quinoát (használhatunk helyette rizst is).
- A paprikát tetejét vágjuk le és távolítsuk el a magházat.
- Amikor elkészült a húsos ragu, keverjük össze a quinoával és töltsük meg a paprikákat a keverékkel. Kicsit nyomkodjuk le a tölteléket, hogy jól megteljenek.
- A paprikát tetejére osszuk el a sajtot, majd tegyük fel a grillre, indirekt sütésre.
- Zárt tető alatt süssük 45-50 percig vagy amíg a paprika szépen megpuhul és a sajt bugyogni nem kezd.
- Óvatosan vegyük le a töltött paprikákat a grillről, szórjuk meg őket az aprított petrezselyemmel és tálalhatjuk is! Vigyázat mert nagyon forró lesz a töltelék. Önmagában vagy salátával, esetleg burgonyával kínáljuk!