Töltött kaliforniai paprika ízletes töltelékkel és kellemes füstös aromákkal. Laktató, látványos és lehengerlő fogás a kamado grillről!

Töltött paprika quinoával és darált pulykahússal

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 3

Töltött paprika quinoával és darált pulykahússal

írta: Kamado Joe Magyarország

Hozzávalók:

  • 4 db kaliforniai paprika
  • 90 g fekete bab (konzerv)
  • 1 db vöröshagyma
  • 185 g quinoa (főzve)
  • 4 ek kukorica
  • 2 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 450 g darált pulykahús
  • 1 kk chili por
  • 1 kk őrölt kömény
  • fél kk pirospaprika
  • 120 g reszelt sajt
  • 2 ek petrezselyem
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a kamado grill 175°C-ra és a deflektor kő behelyezésével készüljünk indirekt grillezésre.
  2. Egy öntöttvas serpenyőben pirítsuk fehéredésig a darált hús. A felesleges zsírt öntsük le róla és tegyük félre a húst.
  3. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra és pirítsuk le őket is.
  4. Ezután adjuk hozzá a hagymához a húst, a feldarabolt paradicsomot, a kukoricát, a babot és ízesítsük a ragut a köménnyel, az édes és csípős pirospaprikával és a sóval, borssal.
  5. Főzzük össze az egészet 5-7 perc alatt.
  6. Főzzük meg a quinoát (használhatunk helyette rizst is).
  7. A paprikát tetejét vágjuk le és távolítsuk el a magházat.
  8. Amikor elkészült a húsos ragu, keverjük össze a quinoával és töltsük meg a paprikákat a keverékkel. Kicsit nyomkodjuk le a tölteléket, hogy jól megteljenek.
  9. A paprikát tetejére osszuk el a sajtot, majd tegyük fel a grillre, indirekt sütésre. 
  10. Zárt tető alatt süssük 45-50 percig vagy amíg a paprika szépen megpuhul és a sajt bugyogni nem kezd.
  11. Óvatosan vegyük le a töltött paprikákat a grillről, szórjuk meg őket az aprított petrezselyemmel és tálalhatjuk is! Vigyázat mert nagyon forró lesz a töltelék. Önmagában vagy salátával, esetleg burgonyával kínáljuk!