Nagyon látványos és nagyon vajas homár farok a grillről, ha elegáns és különleges menüvel várnád az ünnepeket.

Vajban sült homár farok

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 3

Vajban sült homár farok

írta: Kamado Joe Magyarország

Hozzávalók:

  • 2 db homár farok
  • 150 g vaj
  • 2 csipet bbq fűszerkeverék
  • 1 db citrom
  • 1 csokor friss petrezselyem

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 250 °C-ra és tegyük be a félrács rendszert a legmagasabb pozícióba.
  2. A vajat tegyük egy tepsibe, és mehet a grillre, amíg fel nem olvad.
  3. A homár páncélját várjuk ketté a farok rész tetejétől az aljáig, de vigyázzunk, hogy ne vágjuk teljesen végig.
  4. Vegyük kézbe a páncélt úgy, hogy a vágás felénk legyen és szorítsuk meg a páncélt, hogy megtörjük a hasi részt.
  5. Ezután a vágás mentén nyissuk ki a páncélt egy kicsit, majd óvatosan vegyük ki a homár húsát a páncél tetejére, miközben a farok rész vége még a páncélhoz kapcsolódik.
  6. A homár húsát egy éles késsel metsszük be hosszában, hogy szépen kiterülhessen a páncél tetején, majd gyémánt alakban is vágjuk be, hogy jobban süljön.
  7. Tegyük a homár az olvasztott vajjal teli tepsibe, és alaposan locsoljuk meg a vajjal a húst.
  8. Ezután fűszerezzük a BBQ fűszerkeverékkel, majd mehet fel a grillre sülni.
  9. Zárt tető alatt süssük 10-15 percig, mérettől függően, vagy amíg szépen megfő.
  10. Tálalás előtt locsoljuk meg a homárt még egyszer a vajjal és kínáljuk citrom gerezddel és aprított, friss petrezselyemmel.